Basis Cursus Fotografie

Volg de ‘Basis Cursus Fotografie’ in Arnhem en ontdek je eigen camera!


Alle informatie over de Cursus Basis Fotografie

Kan ik meedoen met mijn camera?

Heb jij een wieltje of knop bovenop je camera? En staat daar A, Av, S, Tv op? Yes! Dan kan jij meedoen! Of kan je hetzelfde selecteren in een scherm-menu? Ook dan kan jij meedoen! Laatste optie; als jij je lens van je camera kan wisselen, kan je ook zeker meedoen met deze cursus! Heb je nog vragen of weet jij het nog niet zeker? Stuur mij gerust een mailtje of bel me even!

Welke kennis moet ik al hebben?

Ik ga je de basis van de fotografie uitleggen. Dus eigenlijk hoef je nog niks te kennen! Als jij het ‘aan/uit’ -knopje kan vinden van je camera, komt alles goed! Mocht je mijn spiegelreflex camera lenen, dan wijs ik het ‘aan/uit’ knopje voor je aan…

Hoeveel cursisten kunnen zich inschrijven?

Er komen maximaal 6 cursisten. Hierdoor kan ik veel tijd en aandacht aan alle cursisten besteden. 

Hoe en waar is de cursus?

Je kan kiezen tussen de ochtend en de middag cursus: van 9 tot 12 uur of van 13 tot 16 uur. Ik geef de cursus in een oud klooster. Het voormalig klooster staat in Arnhem-Noord. Het adres is Kloosterstraat 1a, Arnhem. Er is genoeg gratis parkeergelegenheid!


´Laagdrempelig, duidelijk uitgelegd, voor jong en oud!´


Na deze cursus kan jouw camera
van de automatische stand af!

Na inschrijving kan je meteen een leuke cadeaubon downloaden! Erg leuk als je de cursus cadeau geeft!


Kies hieronder je datum & schrijf je in!


Wat ga ik allemaal leren?

Hoe krijg ik mijn onderwerp goed scherp?

Het klinkt simpel… maar als eerste leer je goed scherp te stellen. Datgene wat jij scherp wilt hebben is daadwerkelijk ook scherp!

Wat is Av of A?

Een prachtig bloemenveld. Wil jij die ene scherp hebben of alle bloemen? Je leert het diafragma van je camera gebruiken met de handige eigenschappen!

Wat is Tv of S?

Je kent ze wel: op de foto zie je beweging, maar de foto lijkt niet ‘bewogen’! Je leert de sluitertijd zo gebruiken dat ook jij ‘panning’ kan toepassen!

Hoe maak ik nou een mooie foto?

Een mooie foto maar met een strakke compositie en diepte. Hoe ga jij staan om je (klein) kinderen uit de foto te laten springen! We bespreken de basis van de compositie zodat jij nét even wat mooiere foto’s gaat maken!

Wat is de juiste instelling voor een foto?

Lukt het om een glas-in-lood raam vast leggen , zonder dat alles eromheen zwart wordt? De ‘driehoek van licht’ ga ik je leren, zodat jij snapt wat de camera met dat licht doet!

Kan ik al deze informatie onthouden?

Één ding weet ik zeker, je gaat niet alles kan onthouden. Daarom krijg je een hand-out mee. Zo groot dat ‘ie in de meeste foto-tassen past!

Canon 1200D spiegelreflex camera

HELP! Ik heb zelf geen camera! Kan ik jouw camera proberen?

Geen probleem! Ik heb deze Canon 1200D spiegelreflex camera (gratis) te leen. Tijdens de cursus kan jij eens voelen of een spiegelreflex camera wat voor je is, voordat jij die honderden euro’s zelf uitgeeft. Of neem gezellig je moeder mee! Schrijf je wel snel in, want ik heb er maar 1 camera te leen! Je geeft bij “Extra informatie” aan voor het afrekenen of je de spiegelreflex camera wilt gebruiken.

Wat vonden andere cursisten van deze cursus?

…ik heb bij de cursus van Merijn nu ook eens bewust stilgestaan bij de techniek van mijn toestel. Heel leuk, interessant en in een perfecte sfeer!

Servan

Een echte aanrader; zowel voor mensen die nog helemaal geen ervaring hebben als enige kennis. Het wordt op een ontspannen manier gebracht, maar toch vooral leerzaam.

Marianne

Merijn is een geduldige en enthousiaste docent. Hij geeft duidelijke uitleg, behandelt interessante onderwerpen en zorgt voor een goede afwisseling tussen theorie en praktijk.

Sander & Marjolein

Nog niet overtuigd?